Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr kalfsblanquette, 1 + 3 wortelen, 1 grote ajuin, 1 tak groene selder, 1 teentje look, 2 blaadjes laurier, 2 takjes citroentijm, 2 kruidnagels, zwarte peper, zout, 40 gr boter + klontje, 40 gr bloem, 3 dl kookvocht, 1 dl room, 1 ei, citroensap, 150 gr champignons, bieslook.
2. De ajuin pellen, in 2 snijden en de kruidnagel erin prikken.
4. De selder spoelen en groef snijden .
5. Het kalfsvlees opzetten in koud water, het vlees moet goed onderstaan, en aan de kook brengen. Goed afschuimen.
7. Het vlees uit de bouillon nemen en de bouillon zeven.
9. De champignons borstelen, in stukjes snijden en in een klontje boter bakken. Kruiden met peper en zout.
10. 3 dl bouillon apart houden en de rest over het vlees gieten.
11. 40 gr boter smelten en de bloem bijvoegen (roux maken), goed roeren en eventjes laten bakken zonder kleuren. De 3 dl bouillon bijgieten al roerend en aan de kook brengen. Indien nodig bijkruiden en enkele druppels citroensap bijvoegen.
12. De room mengen met de dooier.
13. Het uitgelekte vlees, champignons en wortelen bij de saus doen en goed opwarmen tot aan het kookpunt. Nu van het vuur de room met dooier onder mengen. Nu niet meer laten koken.
14. Op het bord schikken en garneren met bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten