zaterdag 5 april 2025

Varkenstongen met champignons en kruiden roomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 varkenstongen, 500 gr champignons, 1 sjalot, 1 slp bloem, bouquet marmite (preigroen, selder, wortel, laurier, tijm), 1 ui met 2 kruidnagels, 2 slp groene kruiden (bvb kervel, peterselie, bieslook, salie, dragon enz…), 1 klp kappertjes, sap van ½ citroen, 1 klp mierikswortel, 1 handvol postelein, 5 bloemige aardappelen, 2 slp zure room, 1,5 dl room.

1) De varkenstongen enkele uren in zoutwater leggen. Afspoelen en in een grote kom met water op het vuur zetten. De bouquet marmite bijvoegen alsook de ui. Kruiden met peper en zout. Indien nodig afschuimen. Dit 1 u 30 à 1 u 45 minuten zacht laten garen. Dan de tongen pellen. De bouillon zeven en de tongen warm houden in de bouillon.
2) De champignons in schijfjes snijden.
3) De aardappelen schillen en in niet te grote stukken snijden. Koken. Afgieten.
4) De sjalot fijnsnipperen, fruiten en de champignons bijvoegen. Bestrooien met de lepel bloem. Goed omroeren. 5 dl van de bouillon alsook de room al roerend met een houten lepel bijvoegen . Gedurende een 4 à 5 tal minuten laten doorkoken. De groene kruiden, de kappertjes en de mierikswortelroom in de saus doen en het citroensap. Bijkruiden met peper en zout.
5) De postelein spoelen en grof snipperen. Mengen met de aardappelen en en zure room.
6) De varkenstongen in plakken versnijden en op het bord schikken met de aardappelen en de kruidensaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.