dinsdag 22 april 2025

Quiche met scampi, asperges en mozzarella.

Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg, 8 grote scampi, 4 eieren, 2 dl room, 2 dl melk, 1 bol mozzarella, 400 gr asperges, piment d’Espelette, 1 slp fijngesneden dragon.

1. Oven verwarmen op 180°.
2. Deeg met bakpapier in de vorm doen. Boven op het deeg nog een blad bakpapier leggen en dit bedekken met bakparels of droge bonen. Het deeg gedurende 15 minuten blind bakken. Het deeg uit de oven halen. De bakparels verwijderen en het deeg laten afkoelen.

3. Asperges schillen, harde gedeelte onderaan afbreken en de asperges gedurende 12 minuten stomen. Droogdeppen op keukenpapier. In stukken van ongeveer 5 cm snijden.
4. De scampi pellen,
darmkanaal verwijderen.
5. De mozzarella in kleine stukken verdelen.
6. De eieren loskloppen en mengen met de room, de melk, dragon, Piment d’Espelette en zout.
7. De oven
verwarmen op 170°.
8. Op het deeg de asperges en de scampi schikken. Het eiermengsel er over gieten, de mozzarella er over verdelen, en 35 minuten in de oven plaatsen.
9. Lekker met een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.