vrijdag 6 juni 2025

Kippengehaktballetjes met wortelen en tomatensaus.

Ingredienten : 350 gr kippengehakt, 1 ei, 1 slp worcestershiresaus, 1 teentje look, zout, peper, 180 gr spaghetti, olijfolie. Basilicum (facultatief).
Voor de saus : 2 ajuinen, 1 bundel wortelen, 25 cl blond bier, 1 slp worcestershiresaus, 2,5 dl kippenbouillon, 2,5 dl kerstomaten passata, enkele takjes tijm, olijfolie.

1) Pel de look en snipper fijn.
2) Meng het kippengehakt met het ei, de look, worcestershiresaus, zout, peper.
3) Vorm balletjes en druk een beetje plat.
4) Warm een scheutje olijfolie in een sauteerpan en bak de balletjes aan beide kanten aan. Haal de balletjes uit de pan.
5) Pel de ajjuinen en snipper fijn.
6) Schil de wortelen en snij in schijfjes.
7) Warm de oven op 160°.
8) Warm een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en wortelen enkele minuten. Giet er de bouillon, het bier en de passata bij, alsook de
lepel worcestersaus. Kruid met peper en zout en doe de takjes tijm bij de saus. Breng aan de kook en doe de balletjes in de saus.
9) Plaats de sauteerpan 45 minuten in de oven.
10) Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking en giet af.
11) Haal de balletjes uit de oven en meng er de spaghetti onder.
12) Schik dit op een bord of in een mooie schotel. Garneer met enkele basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.