Ingrediënten voor 2 à 3 pers. : 1 grote Mechelse koekoek, 300 gr groene boontjes, 4 wortelen, 500 gr aardappelen, 1 ui, 1 klein blik witte bonen, olijfolie, 1 klp komijnzaad, 1 klp korianderbolletjes, 1 slp ras-el-hanout, zout, peper.
2) Schil de aardappelen en snij in grote stukken.
3) Schil de wortelen en snij in grote stukken.
5) Verwijder de topjes, van de groene boontje en laat ze 7 minuten blancheren in kokend zoutwater. Spoel direct met koud water.
6) Pel en snipper de ui fijn.
8) Wrijf de stukken Mechelse koekoek in met ras-el-hanout.
9) Giet wat olijfolie in een gietijzeren pot en bak de stukken Mechelse koekoek aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pot.
11) Warm de oven op 140°.
12) Doe de stukken Mechelse koekoek terug in de pot en giet er water bij tot alles net onderstaat. Breng aan de kook.
13) Zet de pot 35 minuten in de oven.
14) Voeg de groene boontjes en de witte bonen toe en laat nog een 10 tal minuten garen.
15) Haal voorzichtig de stukken Mechelse koekoek uit de pot en ontvet de jus. Leg de stukken Mechelse koekoek terug in de pot . Warm goed op.
16) Schik in het bord wat groenten met 1 stuk Mechelse koekoek en napeer er wat jus over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten