woensdag 1 oktober 2025

Filet van Mechechele koekoek met broccoli en groene kruiden.

Ingrediënten 2 pers. : 320 gr kippenfilet, 100 gr gerookte spek, 1 broccoli, 1,5dl kippenbouillon, 1,5 dl room, 1 teentje look, 1 sjalot, 2 slp fijngesneden groene kruiden, kippenkruiden, peper, zout.1 blaadje laurier, 350 gr aardappelen, olijfolie.

1) Verwijder het vel van de filets van de Mechelse koekoek. Snij in blokjes. Kruid met kippenkruiden.
2) Snij het gerookte spek in reepjes.
3) Verwijder het harde gedeelte van de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Spoel de roosjes.
4) Pel en snipper de sjalot en de look fijn.
5) Schil en spoel de aardappelen. Snij in blokjes.
6) Stoom of kook de aardappelen en de
broccoli gaar.
7) Warm in een wok de olijfolie. De olijfolie mag heel warm zijn. Bruin de kip met het spek, aan alle kanten, voeg de sjalot en look en laurier toe alsook de aardappelen. Laat alles mooi bruin worden. Kruid met peper en zout.
8) Doe er de broccoli bij alsook de kippenbouillon. Laat 5 minuten garen Roer er regelmatig in.
9) Giet de room erbij, breng aan de kook, voeg de groene kruiden bij. Goed omroeren en nog 1 à 2 minuten goed laten koken.
10) Schep wat van dit wokpotje in het midden van het bord en garneer met enkele blaadjes basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met chorizo en paprika’s.