dinsdag 11 november 2025

Gehaktbrood met pijnboompitten en mozzarella.

Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr gemengd gehakt, 20 gr paneermeel, 1 ei, 30 gr pijnboompitten, 1 bol van 125 gr mozzarella, 1 kleine rode ui, 30 gr boter, 1 handvol peterselie.

1. Peterselie spoelen en fijnsnijden.
2. Rooster de pijnboompitten.
3. Pel de ui en snipper fijn.
4. Verdeel de mozzarella in blokjes.
5. Meng het gehakt met ei, paneermeel, peterselie, geroosterde pijnboompitten, ui, mozzarella, peper en zout.
6. Verwarm de oven op 180°.
7. Vorm een gehaktbroodje en bak het aan alle kanten bruin in boter. Leg het gehaktbrood in een ovenvaste schotel en zet gedurende 25 à 30 minuten in de oven.
8. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat een beetje rusten. Snij in dikke plakken.
Lekker met gekarameliseerde witloof en gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met mosselen.