woensdag 24 augustus 2022

Kippenragoût met prei.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 kg kippebovendijen, 4 bladerdeeggebakjes, ½ lt kippenbouillon, 1 ui, 3 takjes witte selder, 1 wortel, 3 à 4 preien, 1 dl room, 1slp bloem, 1slp boter, tijm, laurier, rozemarijn, 1 klp komijnzaadjes, kerriepoeder, zout, peper.


1) De ui, wortel, selder reinigen, spoelen en in grove stukken snijden.
2) De kippenbouillon aan de kook brengen met de ui, wortel, en selder, alsook de tijm, laurier en rozemarijn. De kippenbouten bijvoegen en zachtjes 30 à 35 minuten laten koken. Indien nodig water bijgieten tot de dijen juist onder staan. Afschuimen.
3) De prei spoelen, het donker groen verwijderen en de rest in ringen snijden.

4) De komijn fijn pletten.
5) De prei stoven in boter. Kruiden met peper, zout en de komijn.
6) De kippenbouten uit de bouillon halen, beetje laten afkoelen, vel afhalen en het vlees van de bouten halen. Het vlees in niet te kleine stukken snijden.
7) De bouillon zeven.
8) Boter smelten en de bloem bijvoegen.. Bouillon bijgieten en al roerend op het vuur tot de gewenste dikte. Afwerken met de room. Kruiden met peper, zout en kerriepoeder.
9) Het kippenvlees en de prei bij de saus voegen. Goed opwarmen.
10) De verwarmde bladerdeeggebakjes vullen met het kippenmengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.