vrijdag 5 augustus 2022

Pruimentaart

Ingrediënten : kruimeldeeg, 550 gr pruimen
Voor de droge mengeling : 15 gr patisseriebloem, 115 gr fijne suiker.
Voor het beslag : 3 eieren 100 ml melk, 100 ml room, 1 klp vanillebloem
Ronde vorm van 25 cm
Recept kruimeldeeg : https://ladychefrita.blogspot.com/2022/08/kruimeldeeg.html

1. Het kruimeldeeg uitrollen en in de met bakpapier belegde bakvorm doen. Dit nog eventjes in de koelkast plaatsen.



2. De pruimen spoelen, ontpitten en in 4 of 6 partjes snijden.
3. De ingrediënten voor de droge mengeling goed mengen.


4. Klop de eieren los en meng met de melk, de room en de vanillebloem.
5. Verdeel de pruimen over het deeg.


6. Warm de oven op 180°.
7. Strooi er de droge mengeling over en overgiet met het beslag.
8. Bak de taart 30 à 35 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Paas chocolade taart.