zaterdag 29 april 2023

Omgekeerde appeltaart met speculoos.

Ingrediënten : Kruimeldeeg,Gezouten karamel , 7 à 8 appelen, 40 gr boter, 20 gr suiker, 8 à 10 speculooskoekjes.



1. Bereid het kruimeldeeg.
2. Bereid de karamel.
3. Verkruimel de speculooskoekjes.
4. Schil de appelen, verwijder het klokhuis, en snij in dikke plakken.
5. Verwarm de oven op 180°.
6. Verwarm de boter. Bestrooi met de suiker en leg er de appelen bij. Bak de appelen tot ze bruin zijn en halfzacht geworden zijn.

7. Neem een niet te lage taartvorm van ongeveer 20 cm diameter. Giet de karamel erin en schik er de appelen op.
8. Bestrooi er de speculoos over en bedek met het kruimeldeeg. Plooi het kruimeldeeg naar binnen in de taartvorm.
9. Plaats de taart 30 à 35 minuten in de oven.
10. Uit de oven nemen. 10 tal minuten wachten en indien nodig de zijkanten voorzichtig losmaken. Een taartschotel op de taartvorm leggen en in 1 vlugge beweging de taart omdraaien.
11. Lauw of kamertemperatuur opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.