Ingrediënten voor 4 personen : 3 varkenstongen, 8 a 12 asperges, 2 groen van prei, 1 selderstengel, 1 wortel, 1 ui, tijm, laurier, kruidnagel, ½ citroen, 200 ml room, 50 gr boter, 1 glas witte wijn, 50 gr bloem, 1 ei.
• De varkenstongen 1 uur in zoutwater weken. De tongen afspoelen en in koud water opzetten. Ongeveer 5 minuten laten doorkoken en dan het vuile schuim dat erboven drijft afscheppen. en dan de prei, selder, wortel, ui en kruiden bij de tongen in de pot doen. Ongeveer 1 ½ à 2 uur laten zacht pruttelen. De tongen pellen en de bouillon zeven. De gepelde tongen terug overgieten met bouillon tot ze juist onderstaan.
• In een andere pot boter smelten voor de saus, dan de bloem bijvoegen en goed roeren tot de bloem de boter opgenomen heeft,
• De varkentongen ondertussen opwarmen in de bouillon en versnijden in dikke plakken .
Opdienen met asperges en gehakte peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten