zondag 30 april 2023

Varkenstongen met witte asperges.

Ingrediënten voor 4 personen : 3 varkenstongen, 8 a 12 asperges, 2 groen van prei, 1 selderstengel, 1 wortel, 1 ui, tijm, laurier, kruidnagel, ½ citroen, 200 ml room, 50 gr boter, 1 glas witte wijn, 50 gr bloem, 1 ei.

• De varkenstongen 1 uur in zoutwater weken. De tongen afspoelen en in koud water opzetten. Ongeveer 5 minuten laten doorkoken en dan het vuile schuim dat erboven drijft afscheppen. en dan de prei, selder, wortel, ui en kruiden bij de tongen in de pot doen. Ongeveer 1 ½ à 2 uur laten zacht pruttelen. De tongen pellen en de bouillon zeven. De gepelde tongen terug overgieten met bouillon tot ze juist onderstaan.

• Ondertussen de asperges schillen en stomen of koken, 10 à 12 mionuten.
• In een andere pot boter smelten voor de saus, dan de bloem bijvoegen en goed roeren tot de bloem de boter opgenomen heeft,

dan de wijn bijdoen en blijven roeren, bouillon bijvoegen tot sausdikte. De eierdooier mengen met de room. Bij de saus voegen en warmen maar niet laten koken.
• De varkentongen ondertussen opwarmen in de bouillon en versnijden in dikke plakken .
Opdienen met asperges en gehakte peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.