maandag 1 mei 2023

Cake met mascarpone en advokaat.

Ingrediënten : 250 gr mascarpone, 175 gr rietsuiker, 4 eieren, 250 gr bloem T45, 10 gr bakpoeder, snuifje zout, 125 ml advokaat.

1. Verwarm de oven op 180° boven en onderwarmte.
2. Meng met de K-haak in de kom van de robot de mascarpone, de rietsuiker en het zout romig. Voeg de eieren, de bakpoeder, de gezeefde bloem toe. Goed alles mengen en op het einde eventjes goed doormengen.
3. Een ovenvaste vorm inboteren en bebloemen, het deeg voor de helft in de vorm doen, gleufje in het deeg maken en de advokaat er in doen, de andere helft van het deeg er op gieten.
4. Bak dit gedurende 55 à 60 minuten. Na 30 minuten de oven verminderen naar 170°.
5. Uit de oven nemen en in de vorm 15 minuten laten afkoelen.

6. De cake uitstorten op een taartrooster om af te koelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.