zondag 8 oktober 2023

Sliptongfilets met venkel en citroensaus.

Ingrediënten voor 2 personen : 3 sliptongen, 180 gr penne, ½ bussel lente-ui, 2 venkels met loof, 1 citroen, 350 ml visfumet, 350 ml room, 1 klp gehakte citroenmelisse, peper, zout.

1. Penne koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en spoelen. Uitlekken.
2. Het loof verwijderen van de venkel. De dikke draden uit de venkelknollen trekken. Spoelen en de venkel in repen van 0,5 cm snijden.
3. Het loof van de venkel fijnsnijden tot men 1 klp heeft.
4. De citroen goed wassen en van de schil zestes maken. De citroen persen.
5. De lente ui wassen en in stukken van 1 cm snijden.
6. De vis fileren of vragen aan de visboer om dit te doen.
7. Olijfolie verwarmen en de lente-ui en de venkelreepjes fruiten zonder kleuren. De fumet bijgieten en met deksel 10 minuten zachtjes laten koken. Nu de room, de citroenzestes en het citroensap bijgieten en zonder deksel nog eens 5 minuten zachtjes laten koken.
8. De penne bij de saus voegen en goed opwarmen. Kruiden met zout en peper alsook de citroenmelisse en het venkelgroen.
9. De sliptongen kruiden met peper en zout en in olijfolie mooi bruin bakken.
10. In een diep bord de penne schikken met erop de sliptongfilets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.