vrijdag 5 april 2024

Côte à l’os, emulsiesaus met kervel en tomaten, gegrilde courgette.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 côte à l’os van 500 gr, 2 dooiers, 1 ½ slp witte wijnazijn, 1 slp water, 1 handvol kervel, 1 tomaat, 140 gr boter, 1 courgette, olijfolie, Provençaalse kruiden, zout, peper.

1. De grillade verwarmen.
2. De côte à l’os kruiden met Provençaalse kruiden, peper en zout en inwrijven met olijfolie. Ongeveer 15 minuten laten marineren.

3. De courgette in sneden van 1,5 cm snijden. De sneden besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout.
4. De côte à l’os quadrilleren op de grillade alsook de
courgette schijfjes. Indien men het vlees meer gebakken wilt kan men die nog verder afbakken in de oven op 170° tot de gewenste bakwijze.
5. De tomaat monderen, pellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
6. De kervel fijn snijden.
7. Voor de saus de boter smelten en het bovenste wit dat komt bovendrijven verwijderen. De dooiers loskloppen met het water en de azijn. Op een zacht vuurtje blijven kloppen tot de dooiers gaar zijn en mooi schuimig. Pas op dat het vuur niet te warm is, nu en dan de pot van het vuur nemen, zodanig dat men geen omelet bekomt. Nu de kervel en de tomaten onder de saus mengen. Kruiden met peper en zout.
8. Het vlees versnijden in plakken en opdienen met de saus en de courgette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.