zaterdag 11 oktober 2025

Cake met appelen en yoghurt.

Ingrediënten : 140 gr blonde suiker, sap en rasp van ½ citroen, 2 grote of 3 kleine appelen, 3 eieren, 125 gr Griekse yoghurt, 100 gr zachte boter, snuifje zout, 200 gr bloem T 45, 1 zakje bakpoeder, 1 klp kaneel (facultatief).

1) Blender de suiker met de citroenrasp.
2) Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
3) Beboter en bebloem een cake vorm.
4) Warm de oven op 180° boven en onderwarmte.

5) Klop de eieren met suiker op laag vuur tot 37°. Doe dit in de kom van de keukenrobot.
6) Klop er de boter en het snuifje zout en de yoghurt onder.
7) Meng de bloem, de bakpoeder en de kaneel erbij.




8) Doe de stukjes appel bij het deeg en roer met behulp van een spatel.
9) Doe het beslag
in de vorm en plaats 45 à 50 minuten in de oven.
10) Na een paar minuten ontvormen en laten afkoelen op een rooster.
11) Om het nagerecht wat
feestelijker te maken kan men die opdienen met gepocheerde en gekarameliseerde peertjes en vanille-ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met chorizo en paprika’s.