Ingrediënten voor 2 pers. : ½ knolselder, bloemige aardappelen (zelfde gewicht als knolselder), 300 gr spruiten, 1 dl warme melk, 25 gr boter, 100 gr geraspte emmentaler kaas, peper, zout, nootmuskaat.
1. Aardappelen en de knolselder schillen, spoelen en in gelijke stukken snijden. Koken in zoutwater. Afgieten en grof stampen, mengen met de warme melk en de boter.
3. Oven voorverwarmen op 180°.
4. Een ovenvaste schaal inwrijven met boter en het aardappelmengsel er in doen. Glad strijken en bestrooien met de kaas.
5. Gedurende 25 minuten in de oven plaatsen.
6. Worst bruin bakken en op zacht vuur laten garen Schuin in dikke plakken snijden.
7. In het midden van het bord en schep gegratineerde aardappelen en spruiten doen. Errond wat plakken wortst schikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten