vrijdag 3 oktober 2025

Pladijsfilet, spinaziestoemp, botersaus met citroen en koriander.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr pladijsfilet, 400 gr spinazie, 500 gr aardappelen, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 klp mosterd, 150 gr kruidenkaas, 1 dl warme melk, zout, peper, nootmuskaat, klontje boter, olijfolie, 50 gr boter, 1 slp fijngesneden koriander, 1 slp citroensap.

1. Spoel de spinazie, verwijder de dikke nerven en snij grof.
2. Pel en snipper de look en de sjalot. Fruit in een klontje boter. Voeg de spinazie bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
3. Schil de aardappelen, spoel, snij in stukken en kook in zoutwater. Stamp ze grof en meng met de kruidenboter, de mosterd en de melk. Meng met de spinazie. Bijkruiden met nootmuskaat, peper en zout.
4. Smelt de boter en een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan. Bak de pladijsfilet aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout. De baktijd aanpassen aan de dikte van de filet. Niet te lang bakken anders is de vis te droog.
5. Smelt de 50 gr boter tot hij begint te schuimen voeg 1 slp water en het citroensap toe . Goed kloppen zodanig dat men een gebonden saus bekomt. Kruiden met peper , zout en koriander
6. Schik in het midden van het bord wat spinaziestoemp. Daarop de pladijsfilet en napeer wat saus er rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met chorizo en paprika’s.