Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr zalmforel, olijfolie
Voor de venkel : klontje boter, 2 venkelknollen, 2 dl witte wijn, 2 dl room, 1 steranijs, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 stengels witte selder, 1 ui, peper en zout.
Voor de puree : 1 handvol bladpeterselie, 400 gr aardappelen, 1 ei, 1 dl melk, klontje boter, peper en zout.
Voor de puree : 1 handvol bladpeterselie, 400 gr aardappelen, 1 ei, 1 dl melk, klontje boter, peper en zout.
2) De witte selder spoelen, dikke draden uittrekken en in stukjes snijden.
3) De venkelknollen middendoor snijden, spoelen. Het taaie middendeel verwijderen. De venkel in kleine blokjes snijden.
4) Klontje boter smelten en de groenten fruiten zonder kleuren. Tijm, laurier, steranijs, peper en zout bijvoegen, alsook de witte wijn en de room. Zet het deksel gekanteld op de pot en laat 30 à 35 minuten zacht sudderen.
6) De aardappelen schillen, koken in zoutwater, afgieten, fijn stampen. Klontje boter, ei, melk onder roeren. Kruiden met peper en zout. Op het laatste de peterselie bijvoegen en goed onder mengen.
7) De zalmforel bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout.
8) Op een bord wat venkel schikken, daar op de vis en er rond de puree.