woensdag 6 november 2024

Everzwijnfilet met rode kool mousseline.

Ingrediënten voor 4 personen : 750 gr everzwijnfilet, klontje boter, mousseline van rode kool, knolselderpuree
Voor de marinade : rode wijn, 2 kleine ajuinen, 1 wortel, 1 klp zwarte peperbollen, ½ klp korianderzaadjes, 2 kruidnagels, 1 teentje look, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, schil (zonder wit)van ½ sinaasappel. Al de kruiden doet men te samen in een theezakje of een koffiefilter. Dicht binden met keukentouw.
Voor de saus : 3 dl gezeefde marinade, 1 slp rode bessengelei, 3 dl bruine fond, beurre manié (½ bloem, ½ zachte boter), zout en peper.

1) Het vlees in een schotel marineren. Het vlees moest juist onderstaan met de marinade. Dit mag men de avond voordien doen.
2) Oven verwarmen op 180°.
3) Het vlees uit de marinade nemen en afdeppen met keukenpapier. Het vlees kleuren in de boter. Verder 14 à 17 minuten bakken in de oven. Het vlees onder folie laten rusten gedurende 5 minuten en dan in plakken versnijden volgens de dikte dat men zelf wenst.
4) De gezeefde marinade met de bruine fond laten inkoken tot 2/3. De rode bessengelei bijvoegen en binden met beurre manié.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Confituur van rode ajuin.