woensdag 25 december 2024

Kippendijen op z’n Indonesisch.

Ingrediënten voor 3 personen : 6 kippendijen,
Voor de marinade : 25 ml ketjap manis, 20 ml sojasaus, 50 gr honing, 1 teentje look fijn gehakt, ½ klp tabasco, 1 klp gemberpoeder, 1 slp rijstazijn, 1 klp kerrie, 1 klp kaneel, 1 klp paprikapoeder, 100 ml passata.

1. Al de ingrediënten voor de marinade goed mengen. Dit in een ovenvaste schotel gieten. De dijen in de marinade schikken en goed aan alle kanten insmeren. Zeker 1 uur laten marineren, langer mag ook.

2. Oven verwarmen op 170°.
3. De kippendijen in de oven plaatsen gedurende 45 minuten. Indien de kip te bruin wordt afdekken met alu folie.
Lekker met gevulde puntpaprika met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.