zondag 22 december 2024

Kerstboom broodjes.

Ingrediënten 2 stuks : 500 gr volkoren tarwemeel, 3 dl spuitwater, 17 gr verse gist, 9 gr bakkerszout, 1 slp olijfolie, maanzaad, zonnebloempitten.

1) Het spuitwater bij het meel gieten en mengen. Bol vormen en 2 uur laten rusten. (Autolyse).
2) Verkruimel de gist en voeg bij het deeg, alsook de olijfolie.


3) Met de kneedhaak 5 minuten op lage stand kneden, zout bijvoegen en nogmaals 5 minuten op hogere stand kneden. Men moet een vliesje kunnen trekken.
4) Vorm een bol met het deeg en laat 30 à 35 minuten rijzen.
5) Het deeg ontgassen en in de lengte en de breedte 3
keer vouwen.
6) Vorm 20 bolletjes van ongeveer 40 gr en 2 balkjes (voor de stam) van ongeveer 45 gr. Spuit de bovenkant van de bolletjes nat en druk er 6 alsook de balkjes in het maanzaad en druk 6 balletjes in de zonnebloempitten.
7) Vorm nu de kerstboom door te
beginnen met 1 bolletje bovenaan, 2 eronder, dan 3 en dan 4 afwisselend, maanzaad, zonnebloempitten, natuur, om te eindigen met de stam. Laat nogmaals 45 à 50 minuten rijzen.
8) Warm de oven op tot 205°
9) Bak het brood gedurende 10 minuten op 205° en dan nogmaals 10 minuten op 200°. Het brood moet tussen de 96 en 98° zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.