vrijdag 11 april 2025

Zeebaars met duinasperges en Hollandse saus met tuinkruiden.


Ingrediënten 2 pers. : 1 zeebaars van 600 gr of 2 grote zeebaarsfilets, olijfolie, klontje boter, 8 duinasperges, Hollandse saus, allerhande kruiden (kervel, basilicum, dragon, bieslook enz…) peper, zout.

1. Schil de asperges, verwijder het harde gedeelte onderaan en stoom ze gaar in 10 à 12 minuten.
2. Spoel de kruiden, dep ze droog en verwijder de steeltjes. Snij ze fijn.
3. Bereid de Hollandse saus en meng met de groene kruiden.

4. Kruid de zeebaarsfilet met peper en zout.
5. Verhit de olijfolie met het klontje boter en bak de zeebaars aan de velkant 2 à 3 minuten zodanig dat het vel mooi krokant is. Draai de filets om en bak de andere zijde heel kort.
6. Schik in het
midden van het bord de asperges met de zeebaarsfilet. Doe er wat Hollandse saus naast.
7. Lekker met gebakken krieltjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.