zondag 20 juli 2025

Eendenborstfilet met noordkrieken, appelpartjes en kriekbiersaus.

Ingrediënten 2 pers. : 1 eendenborst, 1 pot noordkrieken op siroop, 1 flesje kriekbier, 2 dl bruine fond, 1 appel, tijm, peper, zout, klontje boter.

1) Schil de appel, verwijder het klokhuis en verdeel de appel in 8 à 12 parten, naargelang de grootte van de appel. Bestrooi met tijm.
2) Warm een klontje boter en bak de partjes appel gaar. Ze mogen nog licht krokant zijn.
3) Warm de oven op 175°.
4) Bak de eendenborst aan de velkant tot men een mooi korstje heeft, draai de eendenborst om en bak, heel kort aan de andere kant. Kruiden met peper en zout. Verder bakken in de oven tot de gewenste bakwijze.
5) De noordkrieken opwarmen in de siroop.
6) Saus : De bruine fond inkoken met 2 dl siroop van de krieken en het kriekbier tot men nog 2/3 over heeft.
7) Lekker met gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Eendenborstfilet met noordkrieken, appelpartjes en kriekbiersaus.