maandag 15 september 2025

Wildfond.

Ingrediënten : karkassen van wild, 1 grote ajuin, 1 wortel, 1 slp tomatenpuree, 2 teentjes look, 1 takje tijm, 1 laurierblad, enkele jeneverbessen, enkele zwarte peperbollen, 3 dl rode wijn, water.


1) De karkassen in stukken snijden.
2) De ajuin en de look pellen en in repen snijden.
3) De wortel schillen en in grote stukken snijden.
4) Olijfolie warmen en de karkassen bruin bakken. De karkassen uit de pot nemen. In dezelfde pot nog wat
olijfolie doen. De ajuin, wortel, tomatenpuree en de look in de pot doen en bruin bakken. De tijm, laurier, jeneverbessen, zwarte peperbollen en de bruin gebakken karkassen bijvoegen. Blussen met de rode wijn en water tot de karkassen helemaal onder staan.
Aan de kook brengen en afschuimen. Op zacht vuur of in de oven op 120° gedurende 5 a 6 uur laten sudderen. De fond zeven. Laten afkoelen en het bovenste vet afscheppen.

Basis voor alle wildsausen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pladijsfilet met venkel, champignons en mosselvelouté met kokosroom.