Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
donderdag 24 november 2022
Mascarponemousse, appelcompote, karamelsaus en speculoos.
maandag 21 november 2022
Broodpudding met banaan en confituur.
Ingrediënten : 250 gr oud brood, 1 banaan, 3 slp confituur (naar keuze), 6 dl melk, 45 gr suiker, 3 eieren, 1 klp vanillebloem, ½ klp bakpoeder, snuifje natrium bicarbonaat.
zondag 20 november 2022
Ajuinsoep met cheddar en salie.
zaterdag 19 november 2022
Pladijsfilet met champignons, mosselen en garnalen.
1) De champignons borstelen en in schijfjes snijden. ½ van het klontje boter smelten en de champignons bakken.
vrijdag 18 november 2022
Gezouten karamelsaus.
Ingrediënten : 200 gr rietsuiker, 15 gr water, 100 gr gezouten boter, 150 gr room, 1 snuifje grof zout, 1 klp vanille extract.
donderdag 17 november 2022
Rijstpudding met appel en rozijnen.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 90 gr dessertrijst, 40 gr rozijnen, 125 ml + 1 scheutje appelsap, 200 ml melk, 30 gr suiker, 25 gr boter, 75 ml room, 1 appel.
woensdag 16 november 2022
Scampi met spinazie, zurkelsaus en farfalle.
dinsdag 15 november 2022
Zalmforel met venkel en peterseliepuree.
Voor de puree : 1 handvol bladpeterselie, 400 gr aardappelen, 1 ei, 1 dl melk, klontje boter, peper en zout.
maandag 14 november 2022
Stokbrood met kruidenkaas, kerstomaten en ham.
zondag 13 november 2022
Stoofschotel met herfstgroenten.
zaterdag 12 november 2022
Hutsepot met spruiten, wortelen en rookworst.
vrijdag 11 november 2022
Gehaktballetjes met mozzarella, champignons en tomatensaus.
Ingrediënten 3 a 4 pers. : 500 gr gemengd gehakt, 1 bol mozzarella, 500 gr champignons, 10 blaadjes basilicum, gehaktkruiden Santa Maria , Pizza pasta kruiden Santa Maria , 1 ei, 1 slp paneermeel, 275 gr spaghetti, klontje boter, peper en zout, tomatensaus
donderdag 10 november 2022
Pladijsfilet met bloemkoolzalf en chorizo.
woensdag 9 november 2022
Pizza met chorizo.
dinsdag 8 november 2022
Nasi goreng met kip.
maandag 7 november 2022
Thaïse soep, butternut, paksoi en schelvis.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...